четвер, 1 лютого 2018 р.

Про реєстрацію для участі в ЗНО-2018


31.01.2018 р. завершилася реєстрація для участі в пробному ЗНО-2018. Останнім днем прийому платежів є 5 лютого 2018 р., після чого неоплачені сторінки Особистих кабінетів учасників пробного ЗНО будуть заблоковані. Після завершення розпізнавання платежів буде сформовано фактичну мережу ППТ. Запрошення на пробне ЗНО, у яких буде вказано пункт його проведення, будуть розміщені на персональних сторінках учасників до 01.03.2018 р. (самостійно роздрукувати!).   
 Відповідно до наказу МОН України «Деякі питання нормативного забезпечення ЗНО результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» від 10.01.2017 № 25 ( у редакції від 29.12.2017 р.) змінено перелік документів, за якими відбувається реєстрація.
Основний документ – це копія паспорта громадянина України. Копію свідоцтва про народження можуть надати особи, які не мали можливості отримати паспорт громадянина України у зв’язку з тим, що проживають на тимчасово окупованій території, або в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення. В окремих випадках клопотання закладів освіти щодо реєстрації за свідоцтвом про народження будуть розглядатися на засіданнях регламентної комісії.
Всі учні, які складають ДПА, подають пакет реєстраційних документів через відповідні заклади освіти за загальним списком від закладу освіти. Випускники ЗНЗ поточного року, які не проходять ДПА у формі ЗНО у випадках, передбачених законодавством, самостійно формують і відправляють реєстраційні документи і отримують індивідуальні конверти із документами від регіонального центру за адресою, зазначеною в реєстраційній картці, а не на адресу навчального закладу.
Реєстрація для участі в ЗНО триватиме з 6 лютого до 19 березня на сайті УЦОЯО http://testportal.gov.ua/, внесення змін до реєстраційних даних (перереєстрація) буде здійснюватися в період з 6 лютого до 2 квітня. Оскільки для внесення змін необхідно, крім пакета реєстраційних документів, надавати отриманий раніше Сертифікат, то термін початку внесення змін є умовним. Для забезпечення вчасної реєстрації та перереєстрації Дніпропетровський РЦОЯО розробив графік відправки на його адресу (вул. Новоселівська, 27, м. Дніпро́, 49083; бажано рекомендованим листом) комплектів реєстраційних документів закладами освіти. Для П’ятихатського району орієнтовною датою визначено 15 лютого 2018 р. Документи тих випускників, які не змогли підготувати їх до визначеної графіком дати, відправляються відповідальними за реєстрацію в ЗНЗ пізніше визначеної графіком дати, але в межах реєстраційного терміну.
Пакет з реєстраційними документами формується в закладі освіти із окремих файлів, до кожного з яких вкладено комплект реєстраційних документів окремого випускника. До файлів додається СПИСОК, підготовлений відповідальним за ЗНО, та ОРИГІНАЛ медичного висновку про створення особливих умов для проходження ЗНО окремими випускниками (форма № 086-3/о).
Якщо пакет реєстраційних документів відправляється вперше не в повному обсязі, то відповідальним за реєстрацію в ЗНЗ заносяться до списку прізвища лише тих випускників, чиї документи передаються до ДРЦОЯО. Під час формування пакета для наступної відправки до цього пакета необхідно вкласти додатковий список з даними тих осіб, документи яких відправляються додатково. Копії як першого, так і наступного списку зберігаються в ЗНЗ для контролю та з’ясування можливих проблемних питань.
Відповідальний за реєстрацію в ЗНЗ контролює факт реєстрації кожного випускника, а після надходження до ЗНЗ індивідуальних конвертів із Сертифікатами ЗНО обов’язково вручає їх випускникам з причини необхідності забезпечення випускникам доступу до Інформаційних сторінок, вхід до яких можливий лише за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.
Відповідальні за реєстрацію в ЗНЗ зможуть контролювати факт реєстрації випускників в сервісі «Заклади освіти» на сайті УЦОЯО з допомогою тих індивідуальних логінів і паролів, які використовувалися в грудні при оновленні даних про навчальний заклад.
У сервісі «Заклади освіти» на сайті УЦОЯО з 06 лютого працюватимуть вкладки «Загальна інформація» та «Реєстр карток». Відповідальні за реєстрацію можуть використовувати можливості цих вкладок для оформлення документів, що супроводжують комплекти реєстраційних документів випускників. У вкладці «Реєстр карток» можна у форматі Exсel швидко сформувати реєстр реєстраційних карток, створених випускниками закладу освіти, відредагувати його та використати для формування Списку осіб, які проходитимуть ДПА у формі ЗНО свого навчального закладу. При цьому не виключається варіант оформлення СПИСКУ лише з допомогою форми, затвердженої УЦОЯО.
Під час заповнення заяви можна використовувати:
      ручку з чорнилами яскравого чорного/фіолетового/синього кольору, але краще чорного;
      дві однакові фотокартки для документів розміром 3 на 4 см (із зображенням, що відповідає досягнутому віку), виготовлені на білому або кольоровому фотопапері, які необхідно наклеїти у спеціально відведених місцях реєстраційної картки.

За матеріалами Дніпропетровського РЦОЯО
  

Немає коментарів:

Дописати коментар