суботу, 13 жовтня 2018 р.

На Кременчуцькому водосховищі

     Світловодський крейсерський яхт-клуб «Кристал» створений у 1966 р. на березі Кременчуцького водосховища у затоці Цибульник, що утворилася після його появи. Під парусом гарно: під ним, як небо, сині хвилі, над ним же промінь золотий... Майже за Лєрмонтовим :)






З 1981 року тут проводяться крейсерські змагання «Відкритий кубок Кременчуцького водосховища», чемпіонати району, області, Всеукраїнські крейсерські дорослі  та дитячі змагання. На сьогодняшній день у яхт-клубі 18 яхт різного класу.
Акваторія водосховища вже давно стала улюбленою не тільки для спортсменів, які регулярно збираються з усієї України для того, щоб поборотися тут у регатах, а й для тих, хто шукає простору для незабутніх вражень і приємних пригод.
Кременчуцьке водосховище – одне з шести великих водосховищ у каскаді на річці Дніпро в Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях. Воно найбільше за площею в Україні. Берег піщаний, в основному попід кручами, розділеними ярами. З кінця грудня до березня водосховище замерзає. У його межах розташовані об’єкти природно-заповідного фонду: Канівський природний заповідник, Нижньосульський національний природний парк, заказники: Кединогірський, Липівський орнітологічний, Осокінські острови, Пташині острови, Рогозинські острови, Кінські острови, Пташиний базар, Острів Обеліск, Острів Лисячий, острів Плавучий та інші.
Одним словом краса невимовна!
Фото автора

Немає коментарів:

Дописати коментар