середу, 1 лютого 2017 р.

Порядок реєстрації випускників ЗНЗ для участі в ЗНО 2017




У 2017 році для вступу до ВНЗ абітурієнти подають сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня,  додаткову – з 3 до 12 липня.
       Випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, мають вказати назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА). Перший обовязковий предмет – українська мова. Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України. Третій – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія). «Для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України та пройти ЗНО з цих предметів. Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання. Адміністрації шкіл не можуть впливати на вибір предметів ДПА.
       Реєстрація для участі в ЗНО у школах П’ятихатського району триватиме з 6 до 16 лютого 2017 р.; внесення змін до реєстраційних даних, а отже перереєстрація, здійснюватиметься до 31 березняДля внесення змін необхідно, крім пакета реєстраційних документів, надавати отриманий раніше Сертифікат.
Алгоритм реєстрації випускників ЗНЗ для участі в ЗНО  в 2017 р. аналогічний реєстрації 2016 року. Для оформлення інформаційних куточків у ЗНЗ та для використання в роботі з громадськістю Дніпропетровським РЦОЯО підготовлені інформація для випускників «Реєструємося для участі в ЗНО-2017» (у форматі А-4), пам’ятка для осіб з особливими потребами та інші матеріали
Згідно з нормативними вимогами (пункт 3 Календарного плану підготовки та проведення в 2017 р. ЗНО результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН від 08.08.2016 р. № 1055), та наказом відділу освіти П’ятихатської РДА від 26.01.2017 №  22 «Про організацію та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році» необхідно терміново визначити відповідальних за формування комплектів реєстраційних документів випускників для участі в ЗНО 2017 (далі – відповідальних за реєстрацію в ЗНЗ).
Реєстраційна форма створення Заяви-реєстраційної картки буде розміщена на сайті УЦОЯО у вільному доступі з 6 лютого.
Форми списку осіб, які проходитимуть ДПА за освітній рівень повної загальної середньої освіти у формі ЗНО, довідки з навчального закладу з фотокарткою (для осіб з неконтрольованої території, які втратили документ, що посвідчує особу, і не мають можливості його відновити та при цьому є учнями ЗНЗ, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі) буде розміщено в розділі «Інформація про ЗНО» (підрозділ «Реєстрація для участі в ЗНО»).
Якщо пакет реєстраційних документів відправляється вперше не в повному обсязі, відповідальним за реєстрацію в ЗНЗ заносяться до списку прізвища усіх осіб, які проходитимуть ДПА у формі ЗНО, із зазначенням причини відсутності пакетів документів окремих випускників (оформлення паспорта, хвороба, відсутність випускника в місті, невизначеність випускника з предметами ЗНО тощо). Під час формування пакета для наступної відправки до цього пакета необхідно вкласти лише додатковий список, який також складається за визначеною формою, але з даними лише тих осіб, документи яких відправляються додатково. Копії як першого, так і наступного списку необхідно зберігати в навчальному закладі для контролю та з’ясування можливих проблемних питань.
Відповідальний за реєстрацію в ЗНЗ контролює факт реєстрації кожного випускника, а після надходження до ЗНЗ індивідуальних конвертів із Сертифікатами ЗНО обов’язково вручає їх випускникам, зокрема з причини необхідності забезпечення випускникам доступу до Інформаційних сторінок, вхід до яких можливий лише за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.
Відповідальні за реєстрацію в ЗНЗ зможуть контролювати факт реєстрації випускників в сервісі «Заклади освіти» на сайті УЦОЯО з допомогою тих індивідуальних логінів і паролів, які використовувалися в грудні 2016 р. при оновленні даних про навчальний заклад.
Особливості порядку реєстрації для участі в ЗНО-2017:
1. Під час формування реєстраційної картки випускник не лише обирає тип паспортного документу, а й обов’язково зазначає паспортні дані (у минулі роки паспортні дані вписувалися в реєстраційну картку) та обирає із даних, що є в реєстраційній формі, як відомості про НЗ, так і про клас, у якому навчається.
2. Внесення змін (перереєстрація) можливі лише при поданні повного пакету реєстраційних документів (у попередньому році дозволялося надавати пакет документів за скороченим переліком).
3. Учасники ЗНО, які під час основного реєстраційного періоду реєструються для участі в ЗНО під час додаткової сесії, вперше отримують від регіонального центру в індивідуальному конверті разом з іншими документами окреме повідомлення про надання їм можливості пройти ЗНО під час додаткової сесії.
Наказом  МОН  України  та  Міністерства  охорони  здоров’я  України  від  29.08.2016  № 1027/900 «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність» затверджено:
– Перелік захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
– Перелік особливих (спеціальних) умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання (далі – Перелік);
– форму медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження ЗНО (форма № 086-3/о) та порядок її видачі.
У наказі також надано перелік документів, у яких може бути зазначена інформація про захворювання або патологічний стан, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО. Саме на підставі таких медичних документів наказом передбачена можливість вступу до ВНЗ без проходження ЗНО за результатами вступних іспитів. Ще одна підстава – це рішення регламентної комісії щодо відмови в реєстрації для участі в ЗНО через неможливість створення особливих умов.
Бажаємо всім успішної реєстрації!





















За матеріалами УЦОЯО та Дніпропетровського РЦОЯО

Немає коментарів:

Дописати коментар