суботу, 25 червня 2016 р.

На сонячній стороні життя



Для багатьох з нас відпустка – це чудова можливість відволіктися від повсякденних турбот, перезавантажити свій мозок, пережити радісні миттєвості, і подорож у даному сенсі має найбільші переваги: яскраві враження та емоції, задоволення від пізнання нового нейтралізують відчуття, що час витікає крізь пальці.
І перші надзвичайні враження від цьогорічної подорожі до нашої столиці – від концерту  Summer Jazz Love Songs, що відбувся у «Будинку кіно» 24 червня.  Лідери української джазової сцени, учасники квінтету Руслана Єгорова, у супроводі оркестру "Віртуози Києва" зіграли нову програму, присвячену джазу, літу і коханню. Жива музика у виконанні музикантів-віртуозів, майстрів джазової імпровізації була неперевершеною!

Руслана Єгорова називають золотим вокалом вітчизняного джазу. Крім того, що він співак і клавішник гурту, учасник конкурсу-фестивалю DoDj, на якому став Лауреатом премії кращого джазового вокаліста, він ще й викладач Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра. Музику не створює, проте всі аранжування для свого колективу пише сам. Саксофоніст Дмитро Александров вважається одним з ведучих українських тенор-саксофоністів. До кращих контрабасистів України належить і Микола Кистенєв, який грає також у складі Pianoboy, Urban Gypsy. Джазовим барабанщиком світового рівня є Павло Галицький. Нещодавно група, створена декілька років тому, поповнилася новим гітаристом.
Оркестр "Віртуози Києва" – перший незалежний камерний оркестр України, що виник у результаті багаторічної дружби і співробітництва групи кращих українських музикантів, Лауреатів міжнародних конкурсів і всесвітньо відомого диригента та віолончеліста Яблонського Д. у 2016 році.
Дмитро Яблонський – почесний диригент Ієрусалимського оркестру, номінант на премію Grammy – виступає по всьому світу на таких відомих площадках як Карнегі-Хол у Нью-Йорку, Ла Скала у Мілані, Лувр у Парижі. Музиканти оркестру, середній вік яких становить 30 років, – представники головних Національних музичних колективів нашої держави, вихованці кращих педагогів Україні, Європи і США, виступали у містах Польщі, Німеччини, Австрії, Бельгії, Голландії, Франції, Фінляндії, Японії, США. Кожен місяць «Віртуози Києва» дають близько десяти концертів, і всі вони проходять з аншлагами, чим не може похвастатися жоден оркестр України! Це перші скрипки: Тарас Яропуд, концертмейстер оркестру; Олександра Савченко, Тетяна Хоменко, Галина Коринець, Ігор Андрієвський, Ольга Чернокондратенко. Другі скрипки: Анастасія Чоп, концертмейстер групи; Катерина Бойчук, Юрій Салуха, Євгеній Суховий, Павло Могилевський. Альти: Костянтин Кулеба, концертмейстер групи; Валентина Буграк, Наталія Онищук. Віолончелі: Юрій Погорецький, концертмейстер групи; Наталія Яропуд, Марія Ясинська. Контрабас: Антон Жуков.

Джазові стандарти музичних легенд, таких як Френк Сінатра, Дін Мартін, Елла Фіцжеральд, Нет Кінг Коул та ін., у виконанні групи Руслана Єгорова  та «Віртуозів Києва» прозвучали настільки гармонійно, стильно і неповторно, що перетворили літній вечір у незабутню романтичну пригоду, почуття задоволення від якої, впевнена, залишиться в душі надовго.

Немає коментарів:

Дописати коментар