вівторок, 28 червня 2016 р.

Квітуче майбутнє нашої столиці



Чудовим місцем відпочинку в урбанізованому Києві є Печерський ландшафтний парк на схилах Дніпра площею понад 43 га. У центрі парку знаходиться Співоче поле – традиційне місце для проведення культурно-масових заходів – та каскад сходинок, що ведуть до Дніпровської набережної. Зі Співочого поля відкривається панорамний вид на Дніпро і лівий беріг Києва та монументальну скульптуру «Батьківщина-Мати», розташовану на високому правому березі Дніпра.


        Щороку у парку проводяться різноманітні виставки природничої тематики. Цьогоріч з 10 червня по 3 липня тут представлено виставку квітів "Місто майбутнього" із незвичайних композицій. Повітряні автостоянки, стрічки вітру та дзеркальний Київ – усе це виготовлено з живих рослин та штучних конструкцій. Разом з командою ландшафтних дизайнерів КО «Київзеленбуду» над її створенням працювали зварювальники, інженери та агрономи – всього майже 200 чоловік. Метал, скло, деревина та дзеркала в поєднанні з квітами виглядають оригінально. На 2,5 тис. квадратних метрів  висаджено понад 300 тис. квітів: по композиції від кожного з 10 районів столиці, всі конструкції досить масштабні. Ось фрагменти тільки деяких з них. 

          
        Квітковий світ виставки вражає різноманітністю, приваблює багатством кольорів,  а самі композиції радують красою, свіжістю і гармонією. Нехай таке квітуче майбуття буде не тільки у столиці, а й у всієї України!

Немає коментарів:

Дописати коментар