пʼятницю, 1 липня 2016 р.

Всі ми родом з дитинства



Наше дозвілля сповнюється яскравими враженнями від відвідин зоопарку незалежно від нашого віку. Чому? Можливо, тому що тут на нас завжди чекає зустріч з дивовижними тваринами, яких ми зазвичай бачимо лише по ТБ, хоча вони відіграють важливу роль у житті планети. Протягом останніх 5-ти років мені пощастило відвідати Празький, Одеський і тільки-но – перший в Україні контактний приватний зоопарк «XII Місяців» у с. Демидові Вишгородського району, що у 40 км від Києва. Всі вони різні, проте однаково цікаві й незабутні.


Зоопарк «XII Місяців», відкритий у травні 2015 року, є втіленням мрії всього життя Михайла Олександровича Пінчука, який живе неподалік у  с. Старі Петрівці на Вишгородщині. У 90-х роках він працював у Ashurst Technology Corporation – групі компаній, що займалась комерційним впровадженням передових технологій і матеріалів, розроблених українськими партнерами та північноамериканськими технологічними центрами. У 2000-х роках брав участь у створенні девелоперської компанії «Дніпровська пристань» і був її директором.  Декілька років тому вирішив розширити домашній зоопарк, давнє своє захоплення, і присвятив цій справі весь свій час. Викупив неподалік Києва 26 га землі, пусте поле вдалося перетворити в маленьку оазу для тварин з усього світу.
Сьогодні на території площею 16 га розташовані вольєри, побудовані за європейськими стандартами і сучасними технологіями. Тут можна побачити понад 100 видів рідкісних й екзотичних тварин (на вході видається карта з позначеннями місць перебування тварин). Серед його мешканців – білі леви і тигри, чорні ягуари, червоні вовки, гепарди, пума, гієни, камчатські ведмеді, різноманітні мавпи, носоріг, антилопа канна, бізони, альпаки, жирафи та багато інших.  Дуже цікаво спостерігати за трюками та іграми тварин, гладити і годувати їх спеціально приготовленим для кожного виду кормом, що продається тут же.





Прикраса зоопарку – казковий замок Нойшванштайн, який тепер не тільки в Баварії і на фірмовій заставці кінокомпанії Волт Дісней, але і в Україні. На території зоопарку є декілька озер з водоплавними птахами (білими і чорними лебедями, фламінго, пеліканами та ін.).

За рік підросли кущі і дерева, хоча рятівної тіні вони ще не дають. Зелений килим газонів і вольєрів прикрашають дикорослі маки і ромашки, створюючи атмосферу живої природи. На всій території панують чистота і порядок, є багато лавок для відпочинку відвідувачів. Тварини ізольовані, проте для них створено безпечні комфортні умови, що радує найбільше. Новий зоопарк – просто диво!

1 коментар:

  1. Тетяно Степанівно, ви - молодець!!!
    Ви постійно мандруєте, зустрічаєтесь з новими враженнями - загалом я рада за вас!

    ВідповістиВидалити