понеділок, 1 лютого 2016 р.

Організація реєстрації випускників ЗНЗ для участі у ЗНО – 2016



Реєстрація випускників ЗНЗ для участі в ЗНО–2016 є аналогічною реєстрації попереднього року. Програма створення Заяви-реєстраційної картки розміщена на сайті УЦОЯО у вільному доступі з 1 лютого.
Нормативні документи, що регулюють питання реєстрації учасників ЗНО:

-   постанова Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 № 1095 «Деякі питання запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти» (зі змінами від 08.07.2015);
-   наказ Міністерства освіти і науки України від 11.12.2015 № 1278 «Про затвердження Порядку реєстрації осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти».

Для забезпечення організованої реєстрації підготовлено графік відправки загальноосвітніми закладами до ДпРЦОЯО пакетів із комплектами реєстраційних документів. При складанні графіку враховані особливості реєстраційного процесу ЗНО 2016 та фактори, що можуть впливати на своєчасність реєстрації. Гранична дата відправки пакетів із комплектами реєстраційних документів випускників ЗНЗ П’ятихатського району11 лютого 2016 р. За наявності комплектів реєстраційних документів більшості випускників пакети можуть бути відправлені і раніше. Документи тих випускників,  які з поважних причин не змогли підготувати їх до визначеної графіком дати, відправляються пізніше, але в межах реєстраційного терміну (до 4 березня 2016 р.).
 Список осіб, які проходитимуть ДПА з української мови, математики / історії України у формі ЗНО, наданий в розділі «Інформація про ЗНО» (підрозділ «Реєстрація для участі в ЗНО») у зручному для використання форматі.
Якщо пакет реєстраційних документів відправляється вперше не в повному обсязі, то до списку заносяться прізвища усіх осіб, які проходитимуть ДПА у формі ЗНО, із зазначенням причини відсутності пакетів документів окремих випускників.  Під час формування пакета для наступної відправки до цього пакета необхідно вкласти копію першого списку у визначеній формі та додатковий список (у визначеній формі) з даними лише тих осіб, документи яких відправляються. Останнє стосується і екстернів.
Відповідальний за реєстрацію в ЗНЗ контролює факт реєстрації кожного випускника, а після надходження до ЗНЗ індивідуальних конвертів із Сертифікатами ЗНО вручає їх випускникам. Відповідальний за реєстрацію в ЗНЗ зможе контролювати факт реєстрації випускників на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти з допомогою спеціальних логінів і паролів – окремих для кожного навчального закладу. Додатково це питання буде роз’яснено в листі ДпРЦОЯО, до якого додаватиметься  перелік логінів і паролів ЗНЗ. 
                                                  За матеріалами ДпРЦОЯО

Немає коментарів:

Дописати коментар